WIZZ AIR DESCHIDE CEA DE-A 26-a BAZĂ AERIANĂ LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CHIȘINĂU

SĂRBĂTOREȘTE CEL DE-AL 500,000-lea PASAGER DESERVIT LA CHIȘINĂU ȘI LANSEAZĂ DOUĂ CURSE NOI

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, sărbătorește astăzi deschiderea celei de-a 26-a baze aeriene la Chișinău, în Republica Moldova. Compania a alocat noul său model de avion Airbus A320 la baza din Chișinău, care se preconizează că va deservi șapte destinații, inclusiv cele două noi – Berlin și Barcelona. Pe lângă ceremonia de lansare, WIZZ Air a sărbătorit și cel de-al 500,000-lea pasager deservit la Chișinău iar pasagerul norocos, care a zburat dinspre Roma, a fost întâmpinat la sosire și i s-a înmânat un bilet  Wizz Air tur-retur.

Stabilirea bazei Wizz Air la Chișinău reprezintă rezultatul unei investiții de 99 milioane dolari SUA făcute de aceasta în Moldova, creându-se astfel 36 locuri noi de muncă în cadrul companiei. Aeronava recent alocată va deservi noile curse operate spre Berlin și Barcelona, fiecare cu câte două frecvențe/săptămână. În același timp, Wizz Air mărește frecvența rutelor pentru Chișinău – Bologna, Chișinău – Veneția.

În anul 2016, Wizz Air a deservit aproape 225,000 de pasageri, care au beneficiat de sistemul facil de rezervare și de deservirea excelentă de la bordul aeronavelor, pe rutele către și din Moldova, înregistrându-se o creștere de 54% comparativ cu anul precedent. Acest fapt a contribuit nemijlocit la crearea a 169 locuri de muncă în sferele operațiunilor aeroportuare, transporturilor, cazării și turismului. Moldova devine cea de-a 14 țară în care WIZZ Air își desfășoară activitatea de bază.

Compania WIZZ Air a apărut pe piața operatorilor de zboruri low-cost din Moldova în septembrie 2013, fiind, de fapt, un pionier în acest domeniu. Pe parcursul ultimilor 4 ani, Wizz Air a deservit 500,000 pasageri pe rutele spre și din Chișinău.

Pasagerii care intenționează să călătorească spre cele 7 destinații operate de pe Aeroportul Chișinău pot rezerva bilete de avion pe wizzair.com. Prețul acestora începe de la EUR 29.99/segment.

Tamara Vallois, Șefa serviciului de comunicare Wizz Air, a declarat următoarele: “Suntem mândri de lansarea în Republica Molodva a celei de-a 26 baze aeriene Wizz Air. Am lansat zborurile low cost WIZZ Air la Chișinău în 2013 și de atunci 500,000 de pasageri au beneficiat de serviciile companiei noastre, stimulând astfel dezvoltarea turismului național și industriei aeronautice și consolidând relațiile comerciale dintre Republica Moldova și restul Europei. Crearea bazei operaționale a condus la crearea de noi locuri de muncă atât în cadrul companiei Wizz Air, cât și în cadrul companiilor gestionate de partenerii noștri de afaceri. Respectiv, cetățenii R. Moldova vor putea alege una dintre cele 7 destinații spre patru țări. Ne angajăm să oferim în continuare clienților noștri din Moldova tot mai multe oportunități de călătorie spre Europa la tarife mici prin colaborarea productivă cu compania administrator a Aeroportuli Chișinău Avia Invest”. Echipa companiei Wizz Air va asigura călătorilor o experiență excelentă de zbor la bordul noii aeronave Airbus A320.“

“Astăzi asistăm la un eveniment important pentru evoluţia Aeroportului Chişinău. Deschiderea bazei operaţionale Wizz Air la Chişinău demonstrează încă odată că aeroportul nostru devine tot mai atractiv în industria transportului aerian. O bază aeriană înseamnă mai multe curse spre diverse oraşe europene, o creştere a noilor locuri de muncă la nivel local în aviaţie şi turism.

Avia Invest dorește extinderea portofoliului de rute la preț redus în viitor, pentru a putea oferi mai multe destinații atractive pasagerilor din Chișinău”, a menţionat directorul general al companiei-administrator al aeroportului, d-nul Petru Jardan.

Wizz Air este cel mai mare furnizor de servicii de zboruri low-cost din Europa Centrală și de Est, ce dispune de o flotă de 79 aeronave Airbus A320 și  Airbus A321, ce oferă peste 500 rute din cele 28 de baze de operare ale sale, făcând legătura între 138 destinații din 40 de țări. Echipa companiei Wizz Air, ce cumulează aproximativ 3,000 de specialiști în aviație, oferă servicii de calitate superioară la prețuri low-cost, astfel  Wizz Air devenind alegerea preferată, în 2016, pentru 23 milioane de pasageri. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra cu ticker-ul WIZZ, de asemenea este inclusă în compoziția indicilor FTSE 250 și FTSE All-Share Indices. Wizz Air este înregistrată la Asociația Transportului Aerian Internațional (IATA) și este certificată de către IOSA (Auditul Operațional al Sguranței), fiind recunoscut și acceptat pe plan internațional ca fiind standardul de referință cu privire la siguranța traficului aerian. Recent, compania a fost numită, de către editorii publicației Air Transport World (una dintre cele mai importante reviste din domeniul transportului aerian), drept ”Compania aeriană a anului 2016”, precum și ”Cea mai bună companie aeriană low-cost a anului 2016”, conform Centrului pentru Aviație (CAPA), companie lider în desfășurarea studiilor independente pe piața transportului aerian.  

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.