Călin Vieru susține inițiativa privind votul uninominal

m1

Membrul grupului de inițiativă privind crearea Partidului Unității Naționale (PUN), Călin Vieru, susține inițiativa Partidului Democrat de modificare a Codului Electoral, prin implementarea votului uninominal.

Potrivit fostului deputat, prin implemantarea acestui sistem de vot, deputații nu vor fi obligați să poarte „uniforma” unui anumit partid, scrie unimedia.md. 

„Eu unul nu am fost învățat să mă aplec, să-mi rod genunchii, să lustruiesc clanţe, să nu fiu pupincurist. Cu toate că am avut urâta experiență de a fi pe lângă un conducător care trata lumea doar ca pe supușii săi, pe colegi decât în înțelesul de informatori sau executori. Se urla ordinul „drepți” și trebuia să te transformi în stâlp de telegraf, în stânca, iar la consemnul „pe loc repaus”, să cazi în genunchi. După primul ritual de acest fel am plecat fără rezerve. Știți bine că nu am rămas nici în Parlament, nici în PLDM. După mine, politica se face din pasiune, dar nu din obligație. În acest sens votul uninominal îl face pe candidat mai liber, iar dânsul nu mai este obligat să poarte uniforma a cutării sau cutării armate”, a adeclarat Călin Vieru în cadrul unui interviu pentru Tribuna.md.

Fiind întrebat dacă intenționează să ajungă în Parlament, Călin Vieru a răspuns evaziv că – da!.

„În venele mele mai curge o mare doză de adrenalină, așa că ori străbat deşertul, ori trec piscuri, ori un mandat e tot la fel. Dar atenție: mandat de modă nouă”, a declarat Călin Vieru.

În perioada 2009 – 2010, Călin Vieru a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, din partea PLDM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente