(VIDEO) Un elev de clasa a cincea i-a pus la punct pe politicienii din Rusia. Discursul lui la un miting din Tomsk a adunat sute de mii de vizualizări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timpul acțiunilor de protest care au avut loc în acest weekend în toată Rusia, discursurile și scandările au fost la ordinea zilei. Oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale și au cerut schimbarea puterii. Totuși, discursul emoționant și plin de patimă a unui elev de clasa a cincea a reușit să smulgă ropote de aplauze la Tomsk.

„Sunt Gleb, elev în clasa a cincea și aș vrea să vin cu o propunere”, și-a început expunerea băiatul care, se vede, tocmai venea de la școală pentru că avea un rucsac în spate.

„Dacă critici, trebuie să vii cu soluții. Cineva a spus că puterea este în mâinile milioanelor și nu a milionarilor. Este o lozincă bună. Sunt de acord cu asta dar într-o țară mare este imposibil ca puterea să fie a poporului. Fiecare vrea să ia ceva. Nu este important cine va fi la putere, Navalnîi sau Putin. Important este să fie schimbat sistemul de conducere, sistemul educațional, sistemul de sănătate. Eu învăț la școală și sunt uimit de cât sunt de politizate instituțiile de învățământ. Pentru că nu ai desenat ceva cu cei de la guvernare, profesorii pot să-ți pună nota doi. Așa nu trebuie să fie. La putere s-au instalat niște corupți. Constituția trebuie să fie făcută pentru noi, nu pentru ei”, a declarat băiatul.

Acesta a propus în final să fie schimbată Constituția și Codul Penal astfel încât legile să lucreze în beneficiul oamenilor. Cei prezenți la miting l-au aplaudat pe băiat pentru spusele sale.

În Rusia au avut loc ample manifestații de protest față de nivelul înalt de corupție. Sute de protestatari au fost încătușați și duși la sectoare de poliție. Opozantul puterii Alexei Navalnîi s-a ales cu un mandat de arestare pe 15 zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...