Năstase acuză presiuni din partea tandemului Plahotniuc – Dodon: „Principala lor sarcină este distrugerea opoziției”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon și oligarhul Vladimir Plahotniuc mizează în permanență o sterilă confruntări geopolitică, în dosul căreia fură și încearcă să distrugă cu orice preț partidele reale de opoziție. Părerea îi aparține liderului Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care susține că formațiunea pe care o conduce, dar și partidului primarului de Bălți Renato Usatîi, au devenit în ultimul timp ține ale atacurilor, intimidărilor și linșajului mediatic.

„Urmăriți cu atenție tandemul Plahotniuc – Dodon cum mizează în permanență o sterilă confruntări geopolitică, în dosul căreia fură și fură. Ce urmăresc? Împărțirea între ei a țării și transformarea acesteia într-o zonă gri a corupției și contrabandei și o imensă spălătorie de creieri și de bani iliciți. Sarcina lor principală este distrugerea cu orice preț a partidelor de reală opoziție, anti-sistem, cu persoane care niciodată nu au participat la guvernare, nu sunt vulnerabile și încearcă să unească societatea în vederea soluționării problemelor reale – sărăcia, lipsa locurilor de muncă, corupția, exodul masiv al populației”, se arată într-un mesaj al lui Năstase.

În opinia liderului PPDA, „aceste specimene provenite din același sistem se tem ca de moarte de Platforma DA, un partid antioligarhic și anti-sistem, care a reușit să consolideze societatea deșteptată în cadrul multiplelor acțiuni civice și politice, la proteste pașnice, civilizate, în alegerile prezidențiale”.

„Iată de ce timp de doi ani suntem atât de dur atacați, intimidați și linșați mediatic de sculele coordonatorului mafiei din Moldova, conștient de faptul că formațiunea noastră niciodată nu va face cu el nici un compromis, cu excepția alegerii penetinciarului în care își va ispăși pedepsele – acesta va corespunde în mod obligatoriu rigorilor general- umane. Totodată, Dodon, în înțelegere și cu sprijinul direct al lui Plahotniuc, face același lucru cu un alt partid și liderul acestuia, Renato Usatîi, care recent l-au susținut în cadrul campaniei electorale. Iar în alegeri, vine rândul și altor partide să fie lovite de tandem”, mai spune Andrei Năstase.

În opinia acestuia, nu încape îndoială că Dodon a luptat pentru funcţia de președinte nu în scopul demontării regimului criminal, ci pentru participarea la guvernarea în comun cu Plahotniuc a unui stat capturat și jefuirea în continuare a poporului Moldovei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...