Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) Șor își finanțează partidul…

(doc) Șor își finanțează partidul prin intermediul persoanelor care îi administrează afacerile

În 2016, „Partidul Șor” a lansat mai multe proiecte sociale, atât în Orhei, cât și în alte localități din țară. Cu toate acestea în Raportul privind gestiunea financiară, Partidul Șor indică venituri modeste și nu precizează din ce surse a deschis circa 13 magazine sociale unde pensionarii, veteranii, persoanele cu nevoi speciale și cele social-vulnerabile pot achiziționa produse alimentare la preț redus.

În Raportul privind gestiunea financiară, prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC), Partidul Șor declară venituri de 569 632 de lei, dintre care subvenții de la bugetul de stat constituie 83 829 de lei, pe când 485 903 de lei reprezintă donații.

Finanțatorii Partidului Șor sunt trei SRL-uri.  „Avantage” SRL și „Dufremol” SRL sunt administrate de Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor, iar „D.F.I” SRL este administrată de omul de afaceri Anatolie Josan.

La capitolul cheltuieli, Partidul Șor declară că a plătit  462 715 de lei pentru presă și materiale promoționale,  17 249 de lei pentru întreținerea sediilor și doar 540 de lei pentru birotică.