(video) Dodon vrea ca limba rusă să fie reintrodusă ca disciplină obligatorie în şcolile din țară

dodon
Foto: huff.ro

„Limba rusă ar trebui să devină obligatorie în școli, iar documentele elaborate de instituțiile statului ar trebuie să fie în două limbi”. Declarațiile au fost făcute de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu la postul rusesc de televiziune Rosssia24.

„Ca această lege să lucreze trebuie ca în instituţiile de stat să se opereze în două limbi străine. Nu e vorba doar de Preşedinţie, dar și de un şir de alte instituţii. În Parlament, aproximativ toate proiectele de lege sunt în limba moldovenească şi rusă. De asemenea, trebuie de introdus obiectul – Limba rusă ca fiind obligatorie în școală”, a spus Dodon.

Acesta a mai specificat că peste 90 la sută din cetăţeni, vorbesc limba rusă, de la cei mici, la cei mari. „Eu consider că este un lucru pozitiv că cunosc limba rusă, faţă de vecinii noştri este un lucru important, din punct de vedere cultural, politic şi economic”, a adăugat sursa.

Amintim că, la scurt timp după învestirea în funcţie, pe site-ul Preşedinţiei limba română a fost schimbată în „limba moldovenească”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente