Jaf neobişnuit! O monedă de aur care cântăreşte 100 kilograme a fost furată dintr-un muzeu din Berlin

Jaf de proporții la un muzeu din Berlin. Hoții au reușit să fure o monedă de aur care cântărește nu mai puțin de 100 de kilograme și are o valoare de 4,5 milioane de dolari, relatează Sky News.

“Big Mapple leaf” este o monedă comemorativă cu un diametru de 53 de centimetri și o grosime de 3 centimetri.

Realizată în 2007 de Monetăria Regală din Canada într-o serie foarte limitată, „medalia” este din aur pur de 99,999 % și are imprimată pe una din fețe un profil al reginei Elisabeta a II-a, iar pe cealaltă față frunza de arțar a Canadei.

Piesa a fost inclusă în cartea recordurilor Guinness în 2008, fiind considerată cea mai mare monedă de aur din lume.

Spectaculosul furt a avut loc luni dimineața la ora locală 03:30 (01:30 GMT), potrivit unei prime reconstituiri a faptelor.

Hoții au reușit să intre în muzeu, după ce au folosit o scară pentru a pătrunde printr-o fereastră. Furtul a fost descoperit după ce a fost găsită o scară în apropierea liniei ferate din vecinătatea muzeului, fapt ce a dus la desfășurarea dispozitivului de poliție și la închiderea timp de două ore a trei linii de tren din apropiere.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.