Linkuri accesibilitate

Câștigătorii Galei Premiilor UNITEM - 2017


De Ziua mondială a Teatrului, Teatrul Național ,,Mihai Eminescu” din Chișinău a găzduit cea de-a XVI-a ediție a premiilor Uniunii Teatrale din Republica Moldova.

În prima etapă, membrii juriului, regizoarea Luminiţa Ţîcu, actorul Vlad Ciobanu și scenograful Iurie Matei au urmărit spectacolele montate în Republica Moldova și au înaintat câte 3 nominalizări pentru fiecare din cele 16 categorii de concurs. A urmat apoi jurizarea finală și desemnarea câștigătorilor.

Premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic i-a revenit piesei ,,Casa mare” de Ion Druță, în regia lui Sandu Cozub de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Pentru același spectacol Sandu Cozub s-a învrednicit cu premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală.

Sandu Cozub
Sandu Cozub

Artista Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov” Svetlana Tuz a câștigat competiția pentru cel mai bun rol feminin.

Svetlana Tuz
Svetlana Tuz

Premiul pentru cel mai bun rol masculin i-a revenit lui Artiom Mazur, pentru rolul lui Vartolomei Sidorovich Kopeikin, din spectacolul "Дом на Петербургской стороне..." de Peter Karatygin, jucat la Teatrul de Dramă şi Comedie din Tiraspol.

Artiom Mazur
Artiom Mazur

Cel mai bun spectacol al Teatrului de păpuși la această categorie câștigător a fost ales Spectacolul "Легенда о добром сердце" după Iaroslav Vodrazheka, regizat de Svetlana Radu, de la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”.

Svetlana Radu
Svetlana Radu

Actrița Teatrului Național „Mihai Eminescu” Doina Severin a luat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin, iar Viorel Cornescu, actorul Teatrului Naţional „Satiricus I.L.Caragiale” a ieșit învingător la categoria cel mai bun rol secundar masculin.

Doina Severin
Doina Severin

Juriul a acordat mai multe premii speciale. Bunăoară, cel intitulat după numele marelui actor de teatru și cinema Eugeniu Ureche, care i-a revenit lui Tudor Țărnă,

Tudor Țărnă
Tudor Țărnă

directorul general al Centrului de Cultură şi Artă „Ginta Latină”, iar premiul de excelență i-a fost înmânat actriței Teatrului Național Viorica Chirca.

Viorica Chirca
Viorica Chirca

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

Previous Next

XS
SM
MD
LG