Poliţiştii de frontieră din RM şi-au alertat colegii din România: Pe Prut pluteau opt colete, legate între ele cu o sfoară!

O acţiune comună de combatere a contrabandei cu ţigări, realizată de poliţiştii de frontieră din RM şi România, a avut loc sâmbătă, 25 martie, pe direcția localităților de frontieră Costuleni-Prisăcani. Aceasta după ce o patrulă a poliţiştilor moldoveni a observat în apropiere de malul Prutului, dinspre România, plutind opt colete voluminoase, legate între ele cu o sfoară.

Astfel, în jurul orei 20.40, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea-Mare a observat cu ajutorul dispozitivului cu termoviziune un grup de persoane, care se deplasa spre râul Prut. Imediat a fost anunțată Poliția de Frontieră Română, pentru a acționa de comun în reținerea persoanelor.

Urmare a verificării regiunii, au fost văzute în apropiere de malul Prutului, dinspre România, plutind opt colete voluminoase, legate între ele cu o sfoară ce era prinsă de un arbore și o barcă gonflabilă cu vâsle și pompă.

La rândul său, poliţiştii de frontieră români, folosind câinii de însoțire, Nebagu și Pabat, au reținut doi tineri, implicați în activitatea de contrabandă. În urma verificărilor efectuate, colegii români au stabilit că cei doi sunt cetăţenii din Republica Moldova, cu vârste de 27, respectiv 22 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetățenii din Republica Moldova, Alexandru S. și Andrei B., în vârstă de 27, respectiv 22 de ani. Cu privire la cele constatate, tinerii au declarat că trebuiau să transporte, cu ajutorul bărcii gonflabile, colete cu țigări, de pe malul moldovenesc al râului Prut pe cel românesc, în schimbul sumei de 200 euro.

În urma inventarierii celor opt colete, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 13.125 pachete de țigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldov

În urma inventarierii celor opt colete, a rezultat un număr de 13.125 pachete de țigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 93.844 lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.