Actualitate

Dosarul privind iniţierea referendumului de demisie al lui Dorin Chirtoacă, depus la Judecătoria Centru

„Astăzi a fost depus dosarul în instanța de judecată. Grupul juridic a perfectat toate actele. Sunt mii de pagini depuse”, a declarat șeful fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

Potrivit lui, alegerile în Chișinău vor fi organizate până la finele acestui an, astfel cetățenii vor putea să-și aleagă un primar pe măsura așteptărilor, care să nu facă politică, dar să se ocupe de administrarea orașului. Totodată, Ion Ceban a ținut să menționeze că în cazul în care instanța de judecată va respinge cererea depusă de grupul de inițiativă, o cere privind desfășurarea unui referendum local va fi depusă și la CtEDO.

„Cel mai bun raport privind activitatea primarului actual este starea lucrurilor din oraș pe care le vedem cu toții. Așteptăm să vedem ce zice instanța de judecată. Sunt mai multe instrumente la care am putea apela în cazul unei respingeri, inclusiv la CtEDO, dar nu am vrea să tărăgănăm acest proces în defavoarea cetățenilor”, a mai declarat Ion Ceban.

Consilierul PSRM a mai declarat că colectarea semnăturilor în acest sens vor demara către luna mai, nu mai târziu.

Amintim că, anterior un grup de iniţiativă format din mai mulţi activişti ai societăţii civile au iniţiat tot prin judecată o procedură de organizare a unui referendum de demitere a primului de Chişinău. Solicitarea acestora a fost purtată prin mai multe instanţe, dar până la urmă a fost respinsă.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *