Dorin Chirtoacă tot mai aproape de referendum! Socialiştii au depus cerere de înregistrare a grupului de inițiativă

Grupul de inițiativă privind organizarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă a depus luni, 27 martie, o cerere de înregistrare la Judecătoria Municipiului Chișinău. Grupul de inițiativă întrunește 466 de persoana, membri şi simpatizanţi ai  PSRM.

Președintele grupului de inițiativă Ion Ceban a declarat că socialiştii au respectat toate formalitățile prevăzute de lege pentru organizarea acestui referendum. Potrivit lui, au fost colectate multiple probe și argumente pentru ca acest referendum să aibă loc.

„Grupul juridic a perfectat toate actele, sunt mii de pagini, multiple pagini pentru care acest referendum dă aibă loc. Noi suntem siguri că până la finele acestui an, alegeri in Chișinău vor fi anunțate, iar oamenii vor putea alege un primar pe măsura așteptărilor lor”, a menţionat Ion Ceban.

Anterior, socialiștii au avut două astfel de iniţiative de organizare a unui referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă, dar inițiativele au fost respinse de instanțele de judecată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.