Plahotniuc începe „curățarea rândurilor” membrilor PD în Guvern, Parlament și alte instituții: Cine nu își va putea demonstra eficiența, va pleca

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După preluarea conducerii a șapte din 16 ministere, a 34 din 101 de deputați, dar și mai multor șefi de instituții și agenții guvernamentale, Partidul Democrat începe „curățarea rândurilor”. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele democrat Vlad Plahotniuc, potrivit căruia urmează să fie identificate instrumente de măsurare a eficienței miniștrilor și șefilor agențiilor guvernamentale membri ai Partidului Democrat, precum și a celor care nu sunt membri ai PD, dar au fost delegați de acesta. Astfel, cei care nu vor demonstra eficiență în activitate urmează a fi revocați din funcții.

„Tema principală a fost legată de eficiența activității Guvernului și Parlamentului și anume membrii PD delegați în aceste instituții. Vorbim despre eficiența miniștrilor, a șefilor de agenții guvernamentale membri ai PD și cei care nu sunt membri ai PD, dar au fost delegați de aceasta. Proiectul de bază al Partidului Democrat este să guvernăm eficient, prin acțiuni și să dăm rezultate concrete, iar cetățenii să simtă beneficiile. Începem să pregătim un proces amplu de evaluare a fiecărui ministru și deputat, șef de agenție propus de PD prin instrumentele sociologice pe care le avem la dispoziție”, a declarat Plahotniuc după ședința de astăzi a PD.

Potrivit președintelui democrat, în urma evaluării „vom avea o echipă politică mult mai aproape de nevoile oamenilor”.

„Cine nu își va putea demonstra eficiența, desigur că va pleca din funcție și va oferi locul altor oameni. Avem în partid mai mulți colegi care pot să facă asta excelent, dar vrem să vedem că ceea ce fac ei să fie aproape de oameni”, a mai spus Plahotniuc.

Acesta a mai menționat că a prezentat în cadrul ședinței PD un „prim draft al unui cod de integritate politică” al membrilor PD, care urmează a fi aprobat la următorul consiliu politic al formațiunii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...