Intimidarea presei? Jurnaliștii unui portal regional, reținuți de poliție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Echipa de filmare a portalului de știri Gagauzinfo.MD, care reflecta acțiunea de protest a șoferilor din Ceadâr-Lunga, a fost reținută de organele de drept.

Operatorul și șoferul au fost transportați la inspectoratul de poliție Ceadâr-Lunga. Angajații poliției le-au cerut să scrie o explicație, în ce bază au fost efectuate înregistrările video și foto.

În plus, de pe mașina cu care grupul a ajuns în Ceadâr-Lunga, au fost scoase numerele de înmatriculare.

La solicitarea reporterilor s-a răspuns că reținerea și audierea se efectuează prin dispoziția șefului inspectoratului de Ceadâr-Lunga, Nicolai Arnaut.

Citește și: (LIVE) Protest la Comrat: Participanții au blocat traseul republican

Portalul de știri Gagauzinfo.MD califică reținerea echipei de filmare drept o încercare de intimidare a mass-media și limitarea libertății la exprimare în Republica Moldova. Despre cele întâmplate vor fi imediat informate organizațiile internaționale și ambasadele străine acreditate în Republica Moldova.

Ca și la Comrat și Ceadîr-Lunga, protestatarii cer anularea majorării amenzilor pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră și anularea contractului de explorare a zăcămintelor de petrol și gaze.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...