Tensiuni între Chișinău și Tiraspol: Jurnaliștii transnistreni sunt acuzați de minciună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noi tensiuni între delegaţia Chişinăului și cea a Tiraspolului din Comisia Unificată de Control (CUC). Delegaţia Chişinăului învinuiește mass-media regiunii transnistrene acreditate în CUC că difuzează informaţii premeditat false.

Conform unui comunicat remis de Biroul de Reintegrare, delegaţia Republicii Moldova a prezidat pe 23 martie curent şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC), în cadrul căreia au fost examinate 13 subiecte. În debutul şedinţei, la iniţiativa conducătorului delegaţiei Republicii Moldova în CUC, Generalul de Brigadă Ion Solonenco, toate componentele Comisiei au ţinut un minut de reculegere în memoria defunctului fost Ataşat Militar al Ucrainei în Republica Moldova şi reprezentant al acestei ţări în CUC colonelul Igori Oliferenko.

În cadrul ședinței, au fost delegaţia Chişinăului în CUC a difuzat 2 adresări către toţi reprezentanţii şi Centrul de presă al Comisiei, dintre care una cu privire la difuzarea informațiilor false de către mass-media transnistreană acreditată în CUC.

Autoritățile de la Chișinău și-au exprimat inadmisibilitatea difuzării informaţiilor premeditat false de către mass-media regiunii transnistrene acreditate în cadrul Centrului de presă al CUC, faţă de reprezentanţii Republicii Moldova, fără însă a oferi detalii despre materialele false în lare fac trimitere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...