Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dezbatere publică pe marginea proiectului de Regulament de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în mun. Chișinău

   1687

Direcția generală transport public și căi de comunicație anunță desfășurarea dezbaterii publice pe marginea proiectului de Regulament de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în mun. Chișinău.

            Beneficiarii proiectului sunt cetățenii capitalei în calitate de pietoni, șoferi, persoane cu dizabilități, bicicliști, mame cu copii mici care sunt plimbați în carucioare, iar necesitatea de organizare a dezbaterii publice a fost discutată în cadrul ședințelor Consiliului municipal Chișinău.

Scopul proiectului este de a reglementa traficul rutier, de a majora siguranța cetățenilor pe drumurile publice din Chișinău, de a proteja mediul ambiant și îmbunătăți calitatea aerului în capitală prin reducerea traficului în zona centrală totodată încurajând cetățenii să folosească transportul public municipal.

Adoptarea acestui proiect de Regulament ar crea un cadru normativ pentru organizarea, amenajarea și gestionarea parcărilor și parcajelor cu plata pe teritoriul mun. Chișinău. Prevederile proiectului de Regulament includ modul de amplasare și amenajare a acestora, drepturile și obligațiile conducătorilor de vehicule și a operatorilor care administrează parcările sau parcajele, modalitățile de plată, precum și prevederi privind controlul și sancționarea conducătorilor care au parcat fără a achita plata corespunzătoare.

            Proiectul de Regulament de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în mun. Chișinău poate fi găsit pe pagina web a Primăriei mun. Chișinău la secțiunea Consiliul / Proiecte de decizii (nr. 10 - http://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=616&id=17584&t=/Consiliul/Activitatea-Consiliului/Proiecte-de-decizii/Proiecte-de-decizii-pentru-edinta-CMC-din-23022017 ) sau poate fi solicitat în format electronic la adresa proiecteppp@gmail.com.

            Recomandările pe marginea proiectului privind Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în mun. Chișinău pot fi recepționate la adresa Direcției generale transport public și căi de comunicație (Chișinău, Str Serghei Lazo 18) sau la emailul proiecteppp@gmail.com până pe data de 12 aprilie 2017.

            Locul și ora desfășurării dezbaterii publice vor fi comunicate cu 3 zile lucrătoare înainte.