Transnistria nu este de acord cu punctul de control Cuciurgan: Poate pierde 6% din PIB

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Așa-zisele autorități de la Tiraspol își exprimă dezacordul cu inițiativa de instalare a unui punct comun de control moldo-ucrainean la Cuciurgan, prin faptul că Transnistria ar putea pierde 6% din PIB.

„Transnistria poate pierde 6% din PIB după stabilirea unui punct de control moldo-ucrainean pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina și este gata să ia măsuri adecvate pentru a proteja interesele cetățenilor”, a declarat ministrul de externe al nerecunoscutei republici moldovenești nistrene, Vitalii Ignatiev într-un interviu acordat ziarului „Коммерсант”.

În timpul vizitei sale la Kiev pe 13 februarie curent, prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a ajuns la un consens cu autoritățile ucrainene pentru a accelera lucrările privind instituirea punctului de control comun pe segmentul transnistrean al frontierei.

Astfel, primul punct de control Cuciurgan ar trebui să înceapă a funcționa la sfârșitul acestui an.

„Conform estimărilor noastre de pierderi care pot fi suportate de către partea transnistreană, este vorba de aproximativ 6% din PIB“, a spus Vitalii Ignatiev.

Potrivit acestuia, autoritățile de la Chișinău și de la Kiev nu înțeleg pe deplin profunzimea problemelor din regiune. „Vom lua măsurile necesare pentru a riposta, deoarece avem obligația de a proteja interesele cetățenilor noștri“, a mai specificat Ignatiev.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...