Marine Le Pen afirmă că poziţia ei faţă de conflictul din Ucraina este identică cu cea a Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional şi candidată la preşedinţia Franţei, a denunţat „diplomaţia UE bazată pe ameninţări şi şantaj” împotriva Rusia, adăugând că poziţia ei faţă de conflictul din Ucraina rămâne identică cu cea a Moscovei, relatează agenţia rusă de ştiri Tass.

„Resping diplomaţia ameninţărilor, diplomaţia sancţiunilor, diplomaţia şantajului, pe care Uniunea Europeană o practică tot mai des, nu doar împotriva Rusiei, ci şi împotriva propriilor membri”, a declarat Le Pen cu ocazia participării la o sesiune a Comitetului pentru Afaceri Externe al Dumei de Stat de la Moscova, conform Mediafax.

„În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, am fost unul dintre puţinii politicieni din Franţa care a facut eforturi pentru a-şi face auzit poziţia referitoare la Ucraina, identică cu cea a Rusiei”, a afirmat liderul Frontul Naţional, care a precizat că şi-a menţinut această opinie încă de la începutul conflictului.

„În declaraţiile mele, în mod invariabil, am indicat rolul UE în apariţia şi intensificarea acestui conflict”, a adăugat Le Pen.

Politiciana franceză a acuzat Statele Unite că „încerca să provoace un război real în Europa prin înarmarea Ucrainei” şi de mai mult timp a depus eforturi pentru a-şi „consolida controlul asupra Europei de Est”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...