Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații au refuzat să audieze…

Deputații au refuzat să audieze conducerea ANRE privind majorarea tarifelor la căldură și energie electrică

Deputații au refuzat să audieze astăzi în Parlament conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) la subiectul majorarea tarifelor la energia electrică și la cea termică. Din cei 78 de aleși ai poporului prezenți în plenul legislativului, doar 32 au votat pentru a invita reprezentanții ANRE la tribuna Parlamentului, alți 36 însă s-au pronunțat împotrivă.

În ședința din 17 martie curent, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat tarife noi:

la energia electrică furnizată la tarife reglementate de către  Î.C.S. „Gas Natural Fenosa” S.R.L:

  • 199 bani/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV);
  • 182 bani/kWh pentru consumatorii ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV).

Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a declarat că la stabilirea noului tarif au fost luate în considerare devierile financiare ale companiei.

la energia electrică furnizată la tarife reglementate de către S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord”:

  • 184 bani/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV) ale S.A. „RED Nord”;
  • 212 bani/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV) ale S.A. „RED Nord”;
  • 201 bani/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV) ale S.A. „RED Nord-Vest”;
  • 225 bani/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV) ale S.A. „RED Nord-Vest”.

De asemenea, Consiliul de Administrație ANRE a aprobat prețul pentru energia electrică produsă de S.A. „CET- Nord”  de 170 bani/kWh.

Totodată, pentru energia termică livrată consumatorilor, Consiliul de Administrație ANRE a stabilit pentru anul 2017 următoarele tarife:

  • 1 122 lei/Gcal, tariful de livrare a energiei termice consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica”;
  • 1 220 lei/Gcal, energia termică livrată consumatorilor către S.A. „CET- Nord”.