Ghimpu către Voronin: I-aţi dat lui Băsescu un vagon de sticle de vin. Voronin: I-am dat ca să nu se mai lege de Moldova

Şedinţa Parlamentului a debutat vineri, 24 martie, cu un schimb de replici acide între liderul liberal Mihai Ghimpu şi cel al comuniştilor Vladimir Voronin. Aceasta după ce Partidul Liberal a propus ca ziua de 27 martie, ziua în care Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, să fie declarată sărbătoare națională.

Astfel, Vladimir Voronin a criticat iniţiativa liberalilor, sugerând că aceştia sunt plătiţi de Bucureşti pentru că să lucreze în favoarea României.

„Aceștia vin și ne violează Parlamentul. O fac conștient, pentru că se plăteşte de la Bucureşti. Liberalii trebuie să fie alături de Bolboceanu (n.r fostul deputat Iurie Bolboceanu, reţinut pentru trădare de patrie), deoarece dau informații secretă la București”, a declarat Vladimir Voronin.

În replică, liderul PL Mihai Ghimpu l-a acuzat pe Voronin de trădare, spunând că anume Voronin i-a dat  „un vagon de vin” fostului lider de la Cotroceni, Traian Băsescu.

“Nu știu cine e mai trădător. I-aţi dat un vagon de sticle de vin lui Băsescu”, a spus Mihai Ghimpu.

“Ceea ce a vorbit Ghimpu este adevărat. Vorbele lui confirmă că Voronin este generos, are o inimă foarte mare și este un om foarte bun, nu i-a fost jale să-i dea lui Băsescu un vagon de vin. A fost o înțelegere că după ce se îmbată și devine alcoolic nu se leagă de Moldova. Chiar dacă e pазведчик (n.r. spion), Ghimpu nu știe totul”, a spus în replică Vladimir Voronin.

În final iniţiativa deputaților liberali nu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului, întrucât proiectul nu a fost avizat de Guvern şi nici nu avea raportul comisiei de profil.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.