PL vrea ca 27 martie să fie declarată sărbătoare națională și zi liberă pentru cetățeni

Partidul Liberal a propus ca 27 martie, ziua votării Unirii Basarabiei cu România, să fie declarată sărbătoare națională și zi liberă pentru cetățeni. Anunțul a fost făcut de fracţiunea PL, ai căror deputaţi au venit îmbrăcați în straie naționale la ședința Parlamentului.

Președintele PL Mihai Ghimpu împreună cu membrii fracţiunii a anunţat înainte de şedinţa Parlamentului mai multe evenimente pe care formațiunea le va organiza în cadrul campaniei „Uniți pentru Unire”.

Potrivit lui, pe data de 26 martie va avea loc Drumul Unirii. Loberalii vor merge în marș de la monumentul lui Ștefan cel Mare până la clădirea Sfatului Țării de atunci. În fața clădirii va fi omagiat actul Unirii și va avea loc ședința Consiliului Republican în sala în care Sfatul Țării a votat Unirea.

Luni, ora 8:00 va avea kun fashmob organizat de Organizația de Tineret a Partidului Liberal, iar la ora 18:00, în incinta teatrului Ginta Latină va avea loc un concert dedicat zilei Unirii.

„Începem să pregătim Unirea așa ca să nu se mai întâmple niciodată ca Basarabia să fie ruptă din sânul mamei. Toate națiunile s-au unit, au un stat, numai noi suntem rupți de țară”, a declarat Mihai Ghimpu.

În final, iniţiativa deputaților liberali nu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului, întrucât proiectul nu a fost avizat de Guvern şi nici nu avea raportul comisiei de profil.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.