Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Raportul privind alimentația copiilor în…

Raportul privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ, pe ordinea de zi a Parlamentului

Pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului din 24 martie se anunță mai multe subiecte importante. Aleșii poporului urmează să examineze în cea de-a doua lectură Legea integrității, dar și să audieze Raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ. Comisia fost formată după declanșarea scandalului licitațiilor trucate în educație, la sfârșitul lunii noiembrie, când 17 furcționari publici și agenți economici au fost reținuți de procurorii aticorupție.

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ, creată prin decizia Parlamentului din 23.12.2016 este formată din șapte membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare – Radu Mudreac, președinte, Valentina Rotaru, secretar, Elena Bodnarenco, Victor Roșca, Lilian Carp, Boris Golovin, Aliona Goța. Comisia a organizat mai multe vizite inopinate la instituțiile din capitală.

Pe ordinea de zi mai figurează Proiectul legii pentru ratificarea Protocolului de amendare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, Proiectul de hotărâre privind modificarea articolului 3 din Hotărârea Parlamentului nr.7 din 23 ianuarie 2015 privind componența numerică și nominală a Biroului permanent al Parlamentului și Proiectul hotărârii privind modificarea și completarea Hotărârii Parlamentului nr.29 din 05.03.2015 privind alegerea membrilor supleanți în comisiile permanente ale Parlamentului.

Vedeți AICI ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului.