Recomandări #diez: 12 evenimente la care să mergi vineri, 24 martie

girl-775349_1280

Pentru un sfârșit de săptămână reușit noi v-am pregătit o listă de evenimente drăguțe la care să mergeți. Aveți posibilitatea să alegeți între atelier, spectacol, cursă de alergare sau ceva instructiv. O vinere frumoasă vă dorim.

#1. Mass-media și persoanele cu probleme de sănătate mintală

ev1

Este un atelier destinat jurnaliștilor și profesioniștilor mass-media, în care se vor aborda subiecte actuale preum: Cum este cu adevărat să fii o persoană cu probleme de sănătate mintală; Care este diferența dintre miturile despre persoanele cu probleme de sănătate mintală și realitate; Ce schimbări au loc în sistemul de sănătate mintală și de ce sunt importante; Sfaturi practice despre terminologia la zi, tehnici de raportare responsabilă, tehnici de realizare și selecție a materialelor foto și video. Sunt așteptați toți doritorii, iar pentru detalii accesați pagina de facebook a avenimentului.

 

#2. Fighting corruption in Moldova – Dutch perspectives

ev2

Ambasada Olandei la Chișinău vă invită la un un workshop interactiv cu experții olandezi din T.M.C. Asser Instituut pentru Drept Internațional și European și Ministerul olandez de securitate și justiție pentru a discuta despre corupție. Organizatorii spune că se vor căuta răspunsuri la întrebările: De ce este important să se lupte împotriva corupției? Cum se luptă guvernul olandez cu ea? Există o legătură cu acordul de asociere dintre UE și Moldova? Ce poate fi lecții pentru Moldova? Doritorii de a participa sunt rugați să expedieze un e-mail la adresa [email protected]. Pentru detalii suplimentare accesați pagina evenimentului.

 

#3. Talk-show: „Școală pentru studii vs școală pentru viață”

ev3

Radioul Național te invită la o discuție despre rostul școlii. Ei propun să rezolvăm ecuația și să aflăm necunoscutele ca să ne dăm seama care este misiunea unei școli. În cadrul discuției se vor aborda calitatea sistemului de învățământ din Republica Moldova și se va analiza dacă școala trebuie sa ne pregătească direct pentru viață sau indirect prin intermediul cunoștințelor acumulate. Primii 30 de participanți vor beneficia de cafele gratuite din partea organizatorilor. Discuția va fi moderată de Alexandru Ghețan și Elena Stegari, iar detalii suplimentare găsiți aici.

 

#4. Spărgătorul de Nuci

ev4

Teatrul NaȚional de Operă și Balet Maria Bieșu invită la balet în două acte – Spărgătorul de Nuci de P. Ceaikovski.
Libretul de Iuri Grigorovici. după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E.T.A. Hoffmann. Scenariul de Marius Petipa, coregrafia de Iurie Grigorovici (Moscova) și scenografia: Semion Virsaladze (Moscova), alte detalii găsiți pe pagina evenimentului, care este actualizată de organizatori.

 

#5. Spectacolul- Pustoaica de la Etajul 13- de Mircea M. Ionescu

ev5

Mâine, 24 martie la Teatrul Satiricus va avea loc premiera spectacolului Pustoaica de la Etajul 13 de Mircea M. Ionescu, în regia artistica a lui Sandu Grecu. Piesa lui Mircea M. Ionescu aduce în prim-plan drama unui copil abandonat între orgolii şi nepăsare, într-o societate ignorantă, care nu reacţionează la suferinţa provocată de acţiunile părinţilor. Alte informații privind spectacolul găsiți pe pagina evenimentului.

 

#6. Concert Simfonic de Ziua Unirii Basarabiei cu România

ev6

La Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va avea loc un concert Simfonic de Ziua Unirii Basarabiei cu România cu intrare liberă. În program sunt artiști din țară și din România. Programul concertului și alte detalii le găsiți pe pagina evenimentului.

#7. Concert Ansamblul „Mărțișor” – 60 Ani de Activitate

ev7

Ansamblul de Muzică și Dans Popular „Mărțișor” împlinește 60 de ani de activitate și vă invită la Palatul Național „Nicolae Sulac” la concertul aniversar unde veți avea parte de o seara plină de dansuri și muzică populară. Pe scenă vor evolua patru generații de dansatori, acompaniați de Orchestra Rapsozii Moldovei , Dirijor – Vitalie Dorin. Invitații speciali ai evenimentului sunt Constantin Rotaru, Alina Gurari, Mihai Festicanu. Detalii suplimentare găsiți aici.

 

#8. Networking la un pahar de vin spumant

ev8

Chişinău Afterworks revine cu un nou eveniment care-şi propune să adune multă lume bună, într-o ambianţă de seară relaxantă şi productivă. Taxa de participare la eveniment este de 100 de lei și în ea include: o cafea, un ceai, sau un soft drink, fourchette și un pahar de şampanie „Fresco” + participarea la tombola cu premii. Participanții trebuie de dețină cărţi de vizită obligatorii. Detalii suplimentare găsiți aici.

 

#9. NodeJS Moldova #3

ev9

Doritorii de a cunaște cum se organizează sau se elaborează sunt bineveniți la evenimentul NodeJS Moldova un system embed, vor avea parte de o prezentare pe acest subiect, de asemenea va fi și un exemplu live cu detectarea obiectelor cu ajutorul unei IP camere. Pentru detalii suplimentare accesați pagina de facebook, care este actualizată de organizatori.

 

#10. Symfomania – Explosive World Hits

av10

Symfomania cântă în premieră la Chisinau pe 24 martie, la Teatrul Național Eugene Ionesco, în cadrul turneului de promovare „Explosive World Hits 2017”. Symfomania este cea mai cool și cea mai rock-simfonică trupă pe care ați auzit-o vreodată. Cu renume în Europa, în palmaresul căruia intră participări spectaculoase la deschiderea concertului „Eurovision 2005”, „Gran Prix Formula 2”, „Aria-Fest”, „ChevalPassion 2013” din Avignon, Bike show Millennium 2016 din Riga, Symfomania vă pregătește un show exploziv, 100% live cu vibraţie, energie, sensibilitate, emoții, ritm, bună dispoziție. Pentru detalii suplimentare accesați pagina evenimentului.

 

#11. Movie Night Talks: Assasin’s Creed

av11

Generator Hub vă invită din nou la „Movie Night Talks” with Tony Sha. De această dată se va viziona filmul „ Assasin’s Creed”. Tony Sha este un editor de film. El a locuit în San Francisco, California, dar s-a mutat recent în Moldova. Evenimentul este gratuit. Generator Hub va oferi o pauză de cafea. Detalii suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#12. Neon Night 2017

av12

Asociația Studenților Europeni AEGEE-Chișinău și clubul Sporter te invită la o cursă distractivă, provocatoare și plină de culoare- „Neon Night 2017”. Toți alergătorii, începători și amatori, sunt invitați să-și înceapă ultimul weekend din martie prin participarea la o cursă deosebită. Evenimentul se va desfășura la Valea Morilor, pe data de 24 martie, orele 20.30. Pentru a colora o noapte de primăvară în cele mai neobișnuite nuanțe, fiecare participant va primi brățări de neon. Participarea este gratuită, iar detalii suplimentare găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente