Premierul României își dorește consolidarea prezenței investiționale românești în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România dorește consolidarea prezenței sale investiționale în Republica Moldova și să participe la eventualele procese de privatizare, cu respectarea procedurilor, a declarat, joi, premierul român Sorin Grindeanu.

„Avem în vedere să trecem într-o nouă etapă, noi, România, ca și prezență în Republica Moldova. Ne dorim consolidarea prezenței investiționale românești în Republica Moldova. Ne dorim să fim parte a eventualelor procese de privatizare care vor avea loc în perioada următoare în Republica Moldova, (…) respectând toate procedurile transparente pe care dumneavoastră le veți avea”, a spus Grindeanu, la finalul ședinței comune a Guvernelor celor două state, care a avut loc la Piatra Neamț.

El a precizat că în cadrul ședinței au fost discutate „lucruri concrete” privind dezvoltarea relațiilor dintre București și Chișinău — proiecte în domeniul energiei, infrastructurii, mediului, dezvoltării regionale.

„Acțiunea României va continua să aibă un dublu rol: de stabilizare a Republicii Moldova și de consolidare a cadrelor instituționale și democratice. În al doilea rând, de ancorare politică, strategică, dar și fizică a Republicii Moldova în spațiul european”, a adăugat prim-ministrul României.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...