Protest la Curtea de Apel: „Primarul de Basarabeasca trebuie eliberat iar procurorul de caz- cercetat penal”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți oameni s-au adunat în fața Curții de Apel pentru a cere magistraților eliberarea necondiționată a primarului de Basarabeasca, reținut pentru neglijență în serviciu.

La Curtea de Apel au venit locuitori ai orașului Basarabeasca, mai mulți primari dar și soția lui Valentin Cimpoeș.

Manifestanții au scandat „Opriți răfuiala politică!” și „Libertate lui Valentin!”. Ei spun că în acest caz s-a găsit un țap ispășitor iar dosarul este intentat cu multe erori de procedură. Fostul procuror Ivan Diacov a menționat că „doar cei care omoară la comandă și teroriștii sunt reținuți astfel, cu mascați”. Totul a fost doar o demonstrație de forță, consideră ex-acuzatorul de stat.

Totodată, Diacov mai crede că cel care trebuie să stea după gratii este procurorul Lilian Bacalâm, cel care instrumentează cauza penală pe numele primarului de Basarabeasca. „Acest procuror lucrează la comandă”, a declarat Diacov.
Mai ales că nu ar fi pentru prima dată când, din cauza procurorului Bacalâm, se zădărnicesc dosare penale. Diacov a menționat cazul unui narcotraficant care, datorită lui Bacalâm, a fost eliberat din arest.

„Bacalâm, la dubă!”, au mai scandat manifestanții. Procurorul nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.

În susținerea primarului de Basarabeasca au venit și alți alești locali. Primarul de Fălești, de exemplu, a spus că se teme să vorbească întrucât mâine-poimâine s-ar putea pomeni în situația lui Cimpoeș.

Primarul de Drochia a calificat situația drept una „care depășește limitele posibilului și inadmisibilului”. Totodată, a menționat despre faptul că ofițerii Centrului Național Anticorupție ar pregăti o acțiune și împotriva ei. „CNA planifică o acțiune împotriva mea, planifică să îmi arunce bani”, a declarat primarul orașului Drochia, Nina Cereteu.

Curtea de Apel trebuie să decidă dacă îl mențin în arest pe primarul Cimpoeș ori îl eliberează. El este acuzat de faptul că nu a curmat hărțuirea unei minore de către tatăl său.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...