Premierul britanic condamnă atacul terorist „bolnav şi depravat”. Nivelul de alertă rămâne neschimbat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul britanic Theresa May, care a prezidat reuniunea comitetului de urgență COBRA, a declarat miercuri că detaliile „atacului terorist bolnav și depravat” continuă să apară, dar a precizat că nivelul de amenințare teroristă va rămâne „sever”, ca și până acum relatează The Guardian.

Ea a confirmat că a fost vorba de un sigur atacator și a precizat că Poliția va oferi noi informații în următoarele ore.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de toți cei care au fost afectați”, a spus ea potrivit Adevărul, aducându-le un omagiu polițiștilor și echipajelor de intervenție în situații de urgență, cărora le-a mulțumit „în numele întregii țări”.

Premierul a subliniat că atacatorul nu a ales întâmplător Parlamentul ca țintă, pentru că acesta este un simbol al democrației, libertății și statul de drept.

„Orice tentativă de a învinge valorile prin violență este sortită eșecului”, a subliniat șefa Guvernului de la Londra, adăugând: „Parlamentul se va reuni ca de obicei (…), londonezii se vor trezi și își vor face treburile ca de obicei (…), fără a ceda niciodată terorii și fără a permite niciodată vocilor urii și răului să ne dezbine”, a afirmat ea.

Reuniunea COBRA a durat 45 de minute, potrivit Sky News, care precizează că Theresa May a ordonat coborârea în bernă a drapelelor de pe sediul Guvernului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...