Au încercat să intre în Republica Moldova cu un copil de un an cu documente falsificate

Un tânăr din Republica Moldova şi soţia acestuia, de cetăţenie română, au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră de la Albiţa  în timp ce încercau să intre în Republica Moldova cu bebeluşul lor de 15 luni, folosindu-se de un document de călătorie danez falsificat.

Cazul a avut loc pe 22 martie, în jurul orei 00.00, când la punctul de trecere a frontierei Albița, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control o femeie — cetățean român și un bărbat — cetățean al Republicii Moldova, părinții unui bebeluş de 15 luni, călătorind cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, părinții au prezentat pentru minor un titlu de călătorie provizoriu cu însemnele autorităților daneze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul a suferit modificări în ceea ce privește perioada de expirare și adăugare de text la rubrica ruta călătoriei.

Astfel, s-a constat că părinții au intrat legal în România cu minorul, în baza titlului de călătorie valabil, eliberat de autoritățile din Danemarca.

Mama a declarat că dorea să călătorească în Republica Moldova împreună cu copilul și deoarece documentul expirase, a recurs la modificarea acestuia. Părinţii copilului au modificat data expirării, trecând 18.08 în loc de 18.03. De asemenea, au adăugat la ruta inţială şi Republica Moldova, ţara de origine a tatălui minorului

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.