Subiectul accesului studenților în cămine după ora 24:00, discutat la ședința Guvernului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Pavel Filip a adus în discuție în debutul ședinței de astăzi a Guvernului, subiectul privind demersul studenților, prin care se solicită accesul liber în căminele studențești după ora 24:00. Prim-ministrul a subliniat importanța corelării inițiativei studenților cu dreptul la autonomie și normele interne pe care le are fiecare instituție de învățământ în parte. Totodată, Pavel Filip a invitat toate părțile interesate de subiect la un dialog deschis și constructiv.

„În educație avem alte probleme mult mai grave, de aceea mesajul meu pentru cei care au colectat aceste semnături – era mai simplu să vină să ne spună această solicitare la Guvern și demult puteam rezolva această problemă. Cu această ocazie, vreau să lansez și o invitație, să vină să discutăm și alte probleme din educație care sunt dezbătute public”, a declarat premierul Pavel Filip.

La propunerea Ministerului Educației, Guvernul a aprobat Regulamentul-cadru privind funcționarea căminelor din subordinea instituțiilor de învățământ de stat.

Documentul rezidă din necesitatea aducerii în concordanță a legislației în vigoare cu Codul educației. Modificările aprobate astăzi prevăd calcularea taxei de cazare în cămin în baza unor condiții unice pentru toate instituțiile de stat de învățământ, pentru a exclude neconcordanța între taxele de cazare a diferitor instituții

De asemenea, deciziile privind accesul liber după ora 24:00 în căminele instituțiilor de învățământ vor aparține senatelor universitare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...