Ministerul Educației „se spală pe mâini”: Accesul liber în cămine îl vor decide universitățile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Educației o ia înaintea organizațiilor de tineret, care planificau pentru vineri un flashmob, privind accesul liber în căminele studențești. Acesta dă dreptul Senatelor universitare să decidă programul. Astfel, fiecare universitate urmează să stabilească în mod individual, care va fi programul de acces în cămine.

Codul Educației prevede autonomia universitară ceea ce presupune dreptul comunității universitare la organizare și autogestiune.

„Astăzi trăim într-o altă epocă în care universitățile împreună cu studenții pot găsi, cu siguranță, o soluție pentru a-și elabora regulamente de vizitare a căminelor”, a precizat ministrul Educației, Corina Fusu, după ședința Guvernului.

Această decizie nu poate fi aplicată și pentru instituțiile de învățământ tehnic-profesional. Elevii care învață în școlile profesionale, licee și beneficiază de cămine, vor trebuie să fie fie prezenți în cămine nu mai târziu de ora 23:00.

Citește și: Organizațiile de tineret a trei partide luptă pentru drepturile studenților: Ce solicită acestea de la Guvern

Amintim că, organizațiilor de tineret ale partidelor PPDA, PLDM și PAS și-au consolidat forțele și timp de trei săptămâni au colectat semnături pentru asigurarea accesului liber în căminele studențești și după ora 24.00.

Organizațiile au colectat circa 4 mii de semnături, dintre care peste 50% sunt de la locatarii din cămine. Inițiativa a fost susținută chiar și de tinerii care nu locuiesc în cămin pentru că ei consideră că în țările occidentale acesta este un lucru firesc.

Pentru a încheia această campanie, organizațiile de tineret au anunțat că vor organiza vineri, 24 martie, ora 14.00 un flashmob în fața guvernului, după care vor depune semnăturile la Ministerul Educației.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...