Oficial! Reprezentantei Rusiei la Eurovision 2017 îi este interzis accesul în Ucraina

iulia

Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis reprezentantei Federației Ruse la Eurovision 2017, Iulia Samoylova, accesul în țară timp de trei ani, potrivit Agenției de presă Interfax.

Aceeași sursă menționează că interdicția i-a fost aplicată în conformitate cu legislația ucraineană. Mai exact, Iulia a evoluat pe 27 iunie 2015, la un concert care a avut loc în orașul Kerci, oraș pe teritoriul ocupat al Crimeei, iar potrivit legislației din Ucraina, Crimeea este considerat „teritoriu ocupat temporar”, care are un „regim juridic special de trecere a frontierei”. Astfel, Ucraina permite intrarea în Peninsulă a reprezentanților altor țări și a apatrizilor numai după obținerea unor permise speciale. Pentru încălcarea acestei reguli, în conformitate cu Codul penal al Ucrainei, persoanele riscă până la trei ani de închisoare.

Vice-ministrul rus de Externe, Grigori Karasin, a comentat situația, afirmând că „acesta este un alt act scandalos, cinic și inuman al autorităților de la Kiev”. În același timp, membrul comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, Igor Morozov, a venit cu propunerea ca Rusia să se retragă din concurs.

Anterior diez.md a informat că, consilierul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a menționat că reprezentanta Rusiei la Eurovision Song Contest 2017 ar putea să nu mai evolueze pe scena de la Kiev în cazul în care își va exprima deschis sprijinul pentru anexarea Crimeei de către Federația Rusă.

Totodată, Gerashchenko spusese că în cazul în care Iulia va fi folosită pentru provocări, atunci autoritățile din Ucraina vor fi împotriva evoluției ei. „Sper că Iulia nu va participa la provocări politice împotriva Ucrainei.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente