Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Programul de realizare a evaluării impactului asupra mediului în cadrul Proiectului „Deşeuri solide Chişinău”

   3222

Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), planifică să implementeze Proiectul de colectare, sortare, stocare și prelucrare a deșeurilor solide din municipiul Chișinău.

Cererea pentru activitatea planificată, elaborată în baza studiului de fezabilitate pentru repunerea în funcțiune a poligonului din localitatea Țânțăreni, r. Anenii Noi, a fost depusă la Ministerul Mediului al Republicii Moldova în data de 11 octombrie 2016. Conform deciziei nr. 03-12/2346 din 16.11.2016, emisă de Ministerul Mediului, se prevede ca această activitate sa fie supusă evaluării impactului asupra mediului la nivel național, în conformitate cu prevederile Legii nr. 86 din 29.05.2014 privind evaluarea impactului asupra mediului.

În context, Primăria municipiului Chișinău prezintă spre informarea publicului interesat proiectul programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului. Proiectul Programului conține graficul de elaborare a documentației, structura documentației și lista detaliată a lucrărilor de evaluare a impactului asupra mediului, ținând cont de aspectele activității planificate şi dificultățile condițiilor naturale, sociale şi tehnice.

Pe această cale, îndemnăm opinia publică să examineze şi să se expună asupra acestor proiecte de documente. Comentariile în scris asupra programului vor fi transmise în cancelaria Primăriei Chişinău, sau prin poşta electronică, la următoarea adresă de e-mail: drp@pmc.md.  

 Proiectul Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului pentru activitatea planificată ”PROIECTUL DEȘEURILOR SOLIDE CHIȘINĂU” 

Cererea Î.M. Regia ”AUTOSALUBRITATE” CERERE privind activitatea planificată PROIECTUL DEȘEURI SOLIDE DIN MUNICIPIUL CHIȘINĂU