Un nou proiect de lege: Radiodifuzorii trebuie să dețină doar un post de radio și doar o televiziune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doar un post de radio și doar un post de televiziune pentru un radiodifuzor, asta prevede un nou proiect de lege care are drept scop demonoplizarea mass-mediei în Republica Moldova. Acesta a fost înregistrat la secretariatul Parlamentului și este ințiat de Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și de deputatul PLDM, Grigore Cobzac.

„Circa 90% din mass-media este concentrată în mâinile a doi actori politici: Vlad Plahotniuc, care are vreo 6 televiziuni și câteva posturi de radio și partenerul său Igor Dodon, care are 3 televiziuni. Acești doi jucători care, în opinia noastră, au monopolizat piața mass-media zilnic ne servesc nouă cetățenilor manipulare și minciună”, menționează secretarul general al PAS, Igor Grosu în cadrul unei conferințe de presă.

Limitarea numărului de licențe, una pentru radio și una pentru televiziune, limitarea drepturilor demnitarilor și a rudelor acestora de a deține acțiuni în instituțiile radiodifuzoare, îmbunătățirea fondurilor de susținere ale radiodifuzorilor sunt doar câteva propuneri prevăzute de noul proiect de lege.

„Noi am văzut cât de mult influențează monopolul mass-media în cadrul alegerilor prezidențiale și consider că trebuie să susținem inițiativele bune”, precizează deputatul Grigore Cobzac.

Proiectul de lege conține 6 articole, dintre care 5 se referă la modificarea legilor în vigoare, iar al șaselea are în vedere modalitatea de intrare în vigoare a noii legii. Inițiatorii anunță că, în curând, vor lansa și dezbateri publice în acest sens.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...