OSDO: Cel puțin 33 de civili, uciși într-un raid al coaliției asupra unui centru de refugiați în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin 33 de civili au fost uciși în Siria, într-un raid aerian întreprins de coaliția internațională antijihadistă sub comandamentul SUA asupra unei școli ce servește ca centru pentru refugiați, a anunțat miercuri organizația non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Potrivit OSDO, atacul a avut loc marți la sud de Al-Mansoura, oraș aflat în mâinile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în provincia Raqqa, conform Agerpres.

„Putem confirma că 33 de persoane au fost ucise. Este vorba de strămutați din Raqqa, Alep și Homs”, a declarat directorul organizației, Rami Abdel Rahman. „Operațiunile pentru scoaterea trupurilor de sub dărâmături continuă. Doar două persoane au fost scoase în viață”, a adăugat el.

Organizația non-guvernamentală, cu sediul în Marea Britanie dar care beneficiază de o amplă rețea de surse de informații și medicale în Siria, a subliniat totodată că poate determina cine a întreprins raidurile după tipul de aparate militare, localizarea lor și munițiilor folosite.

„Raqqa și Being Slaughtered Silently”, un grup militant ce publică informații din Raqqa, a informat de asemenea cu privire la aceste raiduri. „Școala care a fost vizată găzduia în jur de 50 de familii de refugiați”, a precizat el.

Raqqa este fieful din Siria al jihadiștilor din SI, care dețin de asemenea controlul asupra unei bune părți din provincia cu același nume.

Forțele Democrate Siriene (FDS), o alianță arabo-kurdă susținută de coaliția internațională, desfășoară în prezent o ofensivă pentru recucerirea Raqqa.

Coaliția internațională, care desfășoară de asemenea lovituri împotriva jihadiștilor în Irak, a recunoscut la începutul lui martie că a cauzat moartea a cel puțin 220 de civili în cele două țări, de la începutul lui 2014. Unii observatori au făcut referire la un bilanț și mai grav.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...