Președintele CSM își dorește o promovare: Aspiră la funcția de judecător la Curtea de Apel

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, își dorește să fie promovat în calitate de judecător la Curtea de Apel. Micu este în prezent magistrat la Judecătoria Chișinău, iar marți, 21 martie, CSM urmează să examineze solicitarea judecătorului de a fi verificat de către Colegiul de evaluare, Colegiul pentru selecție și Comisia unică a Institutului Național al Justiției în vederea promovării în instanța ierarhic superioară.

Victor Micu a declarat pentru anticorupție.md că încă nu a decis sigur dacă va depune dosarul pentru promovare.

„Anul acesta împlinesc vârsta pentru obținerea pensiei de judecător. Nu știu dacă voi decide să rămân în sistem. Încă nu am hotărât. Mandatul meu de membru al CSM expiră la începutul anului viitor și trebuie să iau o hotărâre ce fac mai departe. Nu cred că voi candida pentru un nou mandat. Dacă decid să rămân în sistem aș prefera să judec dosare. Munca la CSM este totuși diferită. Pot să vă asigur însă că indiferent de decizia pe care o voi lua, nu voi încălca nicio normă legală”, a declarat președintele CSM.

Micu nu este primul membru al Consiliului care a încercat să obțină un transfer sau o promovare în cariera de judecător în perioada în care a făcut parte din CSM. În toamna anului trecut, membrul CSM Dorel Musteață a obținut un transfer de la Judecătoria Anenii Noi la Judecătoria Chișinău.

Un an mai devreme, în iunie 2015, CSM a adoptat o hotărâre privind propunerea de promovare a lui Anatolie Țurcan, membru al Consiliului, din funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău în cea de judecător al Curții Supreme de Justiție.

Și fostul președinte interimar al CSM Nichifor Corochii a trecut testul de evaluare pentru promovarea la Curtea de Apel Chișinău în perioada în care se afla încă la Consiliu. Judecătorul a fost promovat însă abia după ce i-a expirat mandatul de membru al CSM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...