Sturza despre „Laundromat”: Platon va povesti totul dacă nu va mai cădea o dată cu capul de marginea mesei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier Ion Sturza a scris despre actorii principali care au făcut posibilă spălarea a 22 de miliarde de dolari prin instanțele moldovenești. Potrivit lui Sturza în cazul „Laundormat” sunt implicați conducerea alianței de guvernare, angajați ai Băncii Naționale și ai CNA, precum și alți funcționari de stat care au făcut ca mașinăria să funcționeze.

„Executantul şi organizatorul schemei în Moldova a fost Veaceslav Platon. „Крыша” politică (protecția – n.r.) a fost oferită de conducerea alianţei de guvernare. Se va afla cine, cum şi cât. Va povesti Platon, dacă nu mai cădea o dată cu capul de marginea mesei”, a scris fostul premier Ion Sturza pe pagina sa de socializare.

Sturza mai scrie că suportul operativ al schemei a fost asigurat de angajaţi BNM şi CNA, dar și funcționari din cadrul mai multor instituţii importante ale statului.

„Sarcasmul situaţiei e că SUA au cheltuit 62 milioane de USD să îi înveţe pe moldoveni cum să combată spălarea banilor, iar personajul de bază (din CNA) e fugar tot în SUA! Poate cineva să mă convingă că prin Moldova s-au „primblat” zeci de miliarde de dolari (!), câteva PIB-uri, şi nimeni nu a „observat” nimic?”, adaugă Sturza în postarea sa pe facebook.

Un cuvânt de spus în acest caz îl are, cu siguranță, Veaceslav Platon, crede Sturza, iar dacă procesul în care este cercetat omul de afaceri ar fi unul deschis, s-ar afla multe lucruri interesante.

„Faceţi procesul lui Platon deschis, cumpăraţi-vă popcorn şi veţi afla despre cea mai fascinantă „aferă” în istoria financiară a lumii. Moldovenii actori în roluri principale. Mai rar. Ca regizor Platon merită premiat! Iar moldovenii devin „faimoşi” şi fără de filmul lui Borat…”, și-a încheiat postarea Ion Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...