Problemele locuitorilor din raionul Dubăsari pe agenda de lucru a Biroului pentru Reintegrare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a întreprins o vizită de lucru în raionul Dubăsari, unde a discutat cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi locuitorii raionului cele mai stringente probleme cu care se confruntă aceştia.

În debutul întrevederii, Vicepremierul a vorbit despre reformele lansate de Guvern, s-a referit la indexarea pensiilor şi plăţilor sociale, mărirea salariilor pentru unele categorii de funcţionari ş.a.

Un alt subiect important, abordat de Viceprim-ministru în cadrul întrevederii, s-a referit la dosarul transnistrean. El a informat despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol, precizând că autorităţile de la Chişinău menţin pe agenda de lucru o serie de subiecte prioritare: accesul fermierilor la terenurile agricole, asigurarea condiţiilor adecvate de activitate pentru şcolile cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, lichidarea barierelor în calea liberei circulaţii ş.a.

A fost subliniată dinamizarea dialogului bilateral cu Ucraina, în special pe segmentul promovării cooperării transfrontaliere, inclusiv prin instituirea controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk.

În cadrul vizitei Vicepremierul a avut întâlniri cu locuitorii din satele Molovata, Molovata Nouă, Corjova, Cocieri şi Coşniţa din raionul Dubăsari. Dialogul a fost unul interactiv. Gh. Bălan a accentuat că va analiza fiecare caz în parte, pentru a putea interveni eficient şi a contribui la soluţionarea problemelor cu care se confruntă locuitorii din regiune.

Vicepremierul s-a adresat autorităţilor locale cu apelul de a se implica activ în elaborarea proiectelor, care ar putea servi drept bază pentru atragerea investiţiilor în localităţile din Zona de Securitate, dezvoltarea afacerilor şi crearea locurilor noi de muncă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...