Maestrul Nicolae Botgros se declară victima unei manipulări informaționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Maestrul Nicolae Botgros declară că jurnaliștii de la posturile ce apațin oligarhului Vladimir Plahotniuc i-au ciopîrțit declarațiile astfel încât să pară că acesta susține sistemul uninominal de vot.

Într-un reportaj publicat pe portalul report.md, se arată că în reportajele difuzate de posturile Prime, Publika, Canal 2, Canal3, informația era prezentată astfel: „iniţiativa democraţilor este salutată şi de dirijorul orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros…” La posturile controlate de oligarh, declarația maestrului suna în felul următor: „Într-adevăr, în toate ţările civilizate, în ţările occidentale, este această procedură de a vota pe fiecare în parte. Cu părere de rău, în ţara noastră ce nu s-ar face, cum nu s-ar face de corect, vor fi încălcări”.

Artistul spune, însă, că declaraţia sa a fost montată tendențios și că nu ar fi declarat că susţine iniţiativa democraţilor, aşa cum este specificat în reportaj: „Eu eram la volan când m-a sunat o doamnă şi m-a întrebat ce părere am despre votul uninominal. Mai mult, s-a prezentat de la o altă televiziune – ceva cu „Moldova” în denumire. Dacă auzeam că-i de la „Publika TV”, nu le răspundeam. Și ei ştiu asta. I-am răspuns în felul următor: Știu că în multe ţări civilizate există votul uninominal, dar se votează cinstit, normal, pe când la noi, indiferent că va fi aşa sau altfel, întotdeauna se vor frauda alegerile şi tot poporul va fi cel care va suferi, iar oamenii simpli de la ţară vor fi amăgiţi. Ei au luat numai prima parte a frazei şi au folosit-o cum le convine lor”, a precizat pentru Report.md, Nicolae Botgros.

Totodată, Nicolae Botgros se declară revoltat de faptul că imaginea sa este folosită pe un panou publicitar care promovează sistemul uninominal de vot. Maestrul spune că nimeni nu i-a cerut acordul pentru asta.

Deocamdată, nimeni din reprezentanții televiziunilor în cauză nu a venit cu o reacție. Jurnaliștii de la report.md au încercat să ia legătura cu Oleg Cristal, editor la postul Publika TV dar aceasta nu a răspuns la telefon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...