Încă o ieftinire pentru carburanți: ANRE a stabilit noi prețuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce în ultimele luni carburanţii s-au scumpit nespus de mult, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică stabileşte plafoane de comercializare mai mici pentru benzină și motorină.

Astfel, în perioada 22 martie – 4 aprilie, benzina auto Premium – 95 cu cifra octanică de minimum 95 va ajunge să fie comercializată la prețul de 17,34 lei pentru un litru, iar motorina la prețul de 15,08 lei pentru un litru.

În comparație cu ultimile două săptămâni, prețul benzinei auto Premium cu cifra octanică de minimum 95 a scăzut cu 49 de bani, iar prețul motorinei s-a micșorat cu 54 de bani.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

ANRE plasează un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă asta nu înseamnă că aceștia nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...