Organizațiile de tineret a trei partide luptă pentru drepturile studenților: Ce solicită acestea de la Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tinerii trebuie să aibă acces în cămine și după ora 24.00. Aceasta este opinia organizațiilor de tineret ale partidelor PPDA, PLDM și PAS, care și-au consolidat forțele pentru a colecta semnături pentru asigurarea accesului liber în căminele studențești.

„Atât timp, cât tinerii au împlinit vârsta de 18 ani, fiecare are dreptul să-și organizeze timpul așa cum își dorește el, plus că o mare parte din tineri sunt nevoiți să se angajeze la lucru ca să-și poată plăti studiile și să aibă bani pentru consumație”, consideră inițiatorii petiției.

Timp de trei săptămâni, organizațiile au colectat circa 4 mii de semnături, dintre care peste 50% sunt de la locatarii din cămine. Inițiativa a fost susținută chiar și de tinerii care nu locuiesc în cămin pentru că ei consideră că în țările occidentale acesta este un lucru firesc.

Pentru a încheia această campanie, organizațiile de tineret vor organiza vineri, 24 martie, ora 14.00 un flashmob în fața guvernului, după care vor depune semnăturile la Ministerul Educației. Totodată, tinerii au înaintat un demers pentru a avea o întrevedere cu doamna ministru, Corina Fusu.

Inițiatorii urmează să vadă cât de deschiși vor fi guvernanții, dar până atunci îndeamnă studenții să participe la flashmob și să arate că „tinerii sunt o forță și luptă pentru drepturile lor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...