Sfat preţios din Germania: Ce ar trebui să facă Franţa pentru a stopa polulismul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Franţa trebuie să-şi accelereze reformele şi să confrunte problemele sociale şi economice care sunt în creştere şi care alimentează naţionalismul, populismul şi ascensiunea liderei de extremă dreapta Marine Le Pen, a declarat marţi ministrul pentru afaceri europene al Germaniei, Michael Roth, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Michael Roth a subliniat la postul de radio german SWR2 că preşedintele francez Francois Hollande a început reformele necesare, dar sunt necesare mai multe eforturi pentru a anula avansul înregistrat de lidera Frontului Naţional.

Germania este „interesată să vadă că partenerul său cel mai apropiat din Uniunea Europeană revine la stabilitate politică, culturală, socială şi economică”, a insistat Roth, menţionând că „drumul spre înnoire şi schimbare trebuie accelerat puternic”.

Ministrul german pentru Europa a avertizat totodată că Uniunea Europeană trebuie să examineze serios consecinţele potenţiale ale politicilor sale, inclusiv prevederile stricte cu privire la buget şi deficite.

„Trebuie să ţinem cont de costurile politice. Dacă până la urmă politica europeană pentru care ne asumăm răspunderea o propulsează pe Marine Le Pen în funcţia de preşedinte, nu cred că este ceva care trebuie susţinut”, a spus ministrul german, care s-a declarat încurajat de rezultatele recentelor alegeri legislative din Olanda şi şi-a exprimat speranţa ca acestea să fie de bun augur şi pentru apropiatele alegeri prezidenţiale din Franţa.

„Europa a fost, este şi va rămâne pentru noi o asigurare de viaţă în vremuri de criză, iar în final sunt convins că cetăţenii Franţei vor percepe lucrurile aşa cum au făcut o largă majoritate în Olanda şi în Germania”, a afirmat Roth.

Ministrul german a mai adăugat că are o părere „remarcabil pozitivă” despre candidatul centrist la alegerile din Franţa Emmanuel Macron şi susţinerea fermă pe care o manifestă acesta faţă de Europa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...