Mama lui declară că acesta este ţinut în condiţii inumane, iar totul ar fi orchestrat de omul de încredere al lui Vladimir Plahotniuc, Constantin Botnari.

Potrivit Venerei Gasparean, la şedinţa anterioară, judecătorul Nicolae Costin l-a eliminat definitiv pe David Davitean din proces, pentru că acesta ar fi vrut să o ajute să se ridice de jos, după ce ea şi-ar fi pierdut cunoştinţa. Totodată, preşedinta Diasporei Armene s-a plâns pe faptul că fiul ei este grav bolnav, iar modul în care este tratat este inuman. Cu lacrimi în ochi, Venera Gasparean a citit şi câteva rânduri din scrisoare pe care i-a transmis-o fiul ei din Penitenciarul nr. 13.

Nici reprezentanţii Serviciului de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare şi nici Constantin Botnari nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

Menţionăm că David Davitean este învinuit de complicitate la tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov. El se declară nevinovat, iar familia lui susţine că reţinerea este o formă de şantaj pentru a-l determina pe Vitalie Proca, fostul cumnat al lui Davitean, să nu dezvăluie anumite informaţii despre oligahul Vladimir Plahotniuc. Liderul PD nu a comentat acuzaţiile. După ce a fost pus sub învinuire în cazul Gorbunţov, Davitean s-a pomenit că figurează şi într-un alt dosar redeschis de procurori, fiind acuzat de atac tâlhăresc. Cauza a fost iniţiată încă în 2011, dar între timp a fost clasată. Cele două cazuri vor fi examinate în cadrul aceleiaşi proceduri.