(video) Programul CoderDojo caută mentori-voluntari. Ajută și ghidează copiii spre o carieră în IT

6

Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, susține inițiative educaționale în IT și este interesat de extinderea programului CoderDojo.

Acest program, prezent în 50 de țări în toată lumea, care numără peste 600 de dojo-uri active, este o mișcare internațională care a apărut pentru prima dată în anul 2011, în Irlanda. Conceptul CoderDojo constă în inițierea copiilor în domeniul IT în afara programului școlar, prin metode neformale. Aceste sesiuni sunt facilitate de mentori voluntari. În cadrul programului, copiii și tinerii de 7 – 17 ani învață cum să dezvolte aplicații mobile, site-uri web, jocuri ș.a.

În Republica Moldova primul CoderDojo a fost initiat de compania YOPESO la 7 iunie 2014, iar la moment în Chișinău sunt 6 Dojo-uri active. Astfel, în fiecare sâmbătă, se organizează training-uri pentru elevii dornici de a cunoaște mai multe în domeniul programării.

Participarea la program este gratuită datorită implicării voluntare a mentorilor și organizatorilor, oferirea gratuită a salilor de lucru. Elevii trebuie doar să-și aducă propriile notebook-uri.

Pentru mai multe detalii, Vă rugăm să ne contactați la [email protected] și să completați acest formular.

NOTA: sunt eligibili și studenții specializați în IT care doresc să transmită această pasiune copiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente