Actualitate

Deputaţii, obligaţi să-şi declare cadourile simbolice în termen de 5 zile de la primire

Astfel, evidenţa şi evaluarea cadourilor va fi făcută de o Comisie specială din cadrul Secretariatului Parlamentului, care va lua în considerare preţul estimativ indicat de beneficiar sau de documentele care îl însoţesc.

În cazul în care valoarea cadoului nu depăşeşte suma de 1 000 de lei, Comisia va restitui cadoul beneficiarului. Dacă valoarea cadoului depăşeşte 1 000 de lei, beneficiarul îl poate răscumpăra, achitând contravaloarea acestuia în termen de 30 de zile calendaristice în contul bugetului de stat.

În cazul în care respectivul cadou are o valoare istorică, ştiinţifică sau artistică, stabilită de experţii în domeniu consultaţi de Comisie, acesta va fi transmis cu titlu gratuit în gestiunea muzeelor, bibliotecilor, altor instituţii, cu informarea Ministerului Culturii.

Produsele perisabile, medaliile, decoraţiile, insignele, ordinele, eşarfele, coloanele, primite în exercitarea funcţiei sunt exceptate de la Regulamentul aprobat.

Cadourile vor fi înregistrate într-un registru special, cu caracter public, denumit Registrul de evidenţă a cadourilor. Anual, pe pagina web a Parlamentului va fi publicată lista cadourilor şi a beneficiarilor acestora. De asemenea, cadourile vor fi păstrate în muzeul Parlamentului şi expuse într-o sală de expoziţie, pe care o va organiza Parlamentul.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *