"Echipele de recuperare sunt în drum spre Dragon", a anunţat SpaceX într-o postare pe Twitter. Compania a precizat ulterior că capsula a fost recuperată din ocean.

Potrivit SpaceX, capsula — care avea la bord încărcătură ştiinţifică şi de cercetare pentru NASA de la ISS — a reuşit "o amerizare bună".

NASA anunţase anterior duminică că braţul robotic al staţiei eliberase capsula Dragon cu 2,5 tone de încărcătură, costând în principal din mostre pentru cercetare biologică.

După ce capsula a fost eliberată, aceasta a pornit de trei ori motoarele pentru a se îndepărta de ISS şi a avut un impuls mai prelung pentru a ieşi de pe orbită, desfăşurând paraşute mici pentru o cădere controlată. În minutele finale dinainte de amerizare au fost declanşate şi principalele trei paraşute ale capsulei.

Misiunea, pentru care capsula a andocat la ISS la 19 februarie, a fost a zecea în care a fost utilizată o capsulă SpaceX. Compania are un contract pentru a începe să transporte astronauţi pe orbită până în 2020.

Lansarea Dragon a fost prima efectuată cu o rachetă comercială din complexul Complex 39A din Centrul spaţial Kennedy al NASA, acelaşi loc din care au plecat şi misiunile Apollo spre Lună.