Dosarul „Gorbunțov”: Avocaţii lui Usatîi au anunțat recuzarea judecătorului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Judecătoria Centru din Capitală a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul „Gorbunțov”, în care figurează liderul Partidul Nostru (PN), Renato Usatîi.

În cadrul ședinței a fost examinată a doua contestație ce ține de revocarea măsurii de reprimare a arestului aplicat liderului PN.

Apărătorii lui Usatîi spun că „judecătorul a încercat să abuzeze din nou”, motivând la solicitarea acestora de a prezenta copia încheierii motivate.

„Am solicitat instanței de judecata sa fie anexate plângerile noastre și judecătorul a refuzat, motivând că trebuie sa înmânăm câteva copii, ceea ce nu este legal”, a spus Anatolie Istrate.

Procurorul Vitalie Busuioc a precizat că, avocații lui Usatîi sunt „adepții dublelor standarde”, precizând că instanța a obligat apărătorii să transmită procurorului copiile mai multor documente, dar aceștia au recuzat judecătorul.

„Asistăm la un circ regizat de către apărătorii lui Renato Usatîi. Aceștia sunt adepții dublelor standarde, or în ședințele precedente, atunci când procurorul prezenta anumite materiale, aceștia solicitau în instanță să fie prezentate copii ale acestor materiale. În această ședință au fost prezentate aproximativ 20 de pagini, fără a-mi transmite copii ale acestor materiale. Instanța a obligat apărătorii să-mi transmită copiile, iar aceștia au recuzat judecătorul. Acest act este ilegal și nemotivat. Ședințele sunt neîntemeiat amânate, din cauza avocaților”, a spus procurorul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...