Criză la Primăria Chişinău; Chirtoacă recomandă să se strângă cureaua

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dorin Chirtoacă strânge cureaua la Primăria capitalei. Edilul roagă toți șefii de direcții și pretorii să mențină regimul strict de cheltuieli, asta după ce municipalitatea a intrat în 2017 cu o restanță la bugetul municipal de aproximativ 80 de milioane de lei.

Chirtoacă a mai spus că din banii care sunt acum în buget, trebuie plătit doar strictul necesar, inclusiv să se reducă cheltuielile zilnice.

„Suntem în stare critică. Acum a apărut și problema depozitării deșeurilor. Banii trebuie economisiți, inclusiv trebuie reduse cheltuielile zilnice”, a afirmat Dorin Chirtoacă.

Bugetului municipal pentru anul 2017 a fost votat în primă lectură. Proiectul prevede venituri de peste 3,2 miliarde de lei, cheltuieli de 3,6 miliarde de lei şi un deficit de peste 300 milioane de lei. La capitolul venituri circa 1.5 miliarde de lei vor fi obținute din transferuri de la bugetul de stat, peste 300 milioane de lei reprezintă împrumuturi externe, iar 190 de milioane împrumuturi interne.

La prima ședință operativă din 2017 a serviciilor Primăriei Chișinău, din 2 februarie, şefa Direcţiei Generale Finanţe, Veronica Herţa a declarat că în anul bugetar 2017 Primăria a intrat cu datorii de peste 300 de milioane de lei la instituţiile financiare. „Pentru acoperirea cheltuielilor, de Consiliul Municipal a fost votată ca sursă de vânzare-privatizare a proprietății publice 196 de milioane de lei, în realitate s-a încasat 40,9 de milioane de lei”, a declarat Herța.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...