(VIDEO) Cum va arăta lumea peste 10 ani: Ce se va întâmpla cu UE după Brexit, Rusia și SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană, iar Scoția insistă tot mai mult că vrea să se rupă de Marea Britanie ca să rămână în UE. Analiștii de la Stratfor au publicat anterior o analiză amplă în care au prezentat predicțiile lor despre felul în care va arăta lumea peste 10 ani, predicții tot mai credibile pe fondul ultimelor evenimente internaționale.

Potrivit analiștilor, lumea va arăta mult diferit față de astăzi, iar Rusia, SUA, China și Europa vor trece prin schimbări radicale.

– Rusia, se va destrăma în mai multe regiuni. Principala cauză va fi criza economică acută în care va intra statul din cauza căderii prețurilor la petrol și gaze naturale, dar și ca urmare a conflictelor în care este angrenată Moscova. SUA vor fi responsabile de securizarea armelor nucleare de pe teritoriul țării.

– Germania va avea de suferit din cauza crizei din zona euro. Acest fapt va duce la o ascensiune impresionantă a Poloniei, țară care va deveni una dintre principalele forțe economice ale Europei.

– Vor exista „4 Europe”. „Bătrânul Continent” se va diviza în zone politico-economice care vor încerca să lupte pentru influență în Uniunea Europeană.

llllllfffd

– Turcia și Statele Unite vor deveni aliați foarte apropiați. Turcia și SUA vor avea nevoie de sprijin reciproc în lupta cu influența Rusiei și pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu.

– Vor exista 16 „mini-China”. Analiștii nu au în vedere o destrămare a statului China, dar problemele economice cu care Beijingul deja începe să se confrunte foarte serios ar putea duce la apariția a 16 țări care să preia industria pe baza forței de muncă ieftine existente astăzi în China. State precum Mexic, Indonezia, Kenya sau Etiopia vor profita de acest lucru.

– Forța navală a Japoniei va crește. Disputele în jurul zonelor maritime dintre Japonia și China cresc tot mai mult. Astfel „Țara Soarelui Răsare” va fi nevoită să investească tot mai mult în dezvoltarea navală pentru a-și păstra actualele rute maritime sau a crea altele.

– Dominația SUA la nivel mondial se va micșora. Chiar dacă vor rămâne principala forță economică și militară a lumii, dominația SUA nu va fi atât de puternică precum astăzi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...