(foto) Fabrica „Bucuria” își propune renovarea clădirii. Cum ar putea arăta clădirea după transformare

collagebucuria

Clădirea cele mai „dulci” întreprinderi din Moldova va fi renovată. Conform unui proiect publicat de o companie de construcții sediul fabricii „Bucuria” din Chișinău va fi supus unei renovări radicale. Potrivit orasulmeu.md proiectul de reconstrucție al clădirii a fost publicat în luna ianuarie a acestui an. Deşi data renovării nu este încă stabilită, schiţa viitoarei clădiri deja este cunoscută.

bucuria 3

bucuria2

Anul 1946 conform documentelor este data oficială a „naşterii” Fabricii de cofetărie Nr. 1 din Chişinău. Manufacturi de confecţionare a produselor de cofetărie au existat, desigur, şi mai înainte pe pământurile noastre. După cum mărturisesc sursele istorice, în perioada dintre anii 1918 – 1944, pe teritoriul Basarabiei funcţionau 49 de secţii de producere a bomboanelor şi produselor de cofetărie. De fapt, însă, nu exista o producere în accepţia modernă a noţiunii: copturile şi caramela erau confecţionate manual, într-un mod aproape primitiv – la arzătoare cu gaz, la lumina lămpilor cu gaz lampant.

În prezent Fabrica „Bucuria” este cea mai mare întreprindere specializată în fabricarea producţiei de cofetărie. Volumul de producere constituie aproape 90 de procente din volumul producţiei de bomboane din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente