Fost deputat democrat, reținut în mare taină pentru spionaj și trădare de Patrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat din Parlamentului Republicii Moldova din partea Partidului Democrat, Iurie Bolboceanu, a fost reținut vineri, 17 martie, de către organele de drept. Potrivit portalului de știri Newsmaker.md, acesta ar fi învinuit de spionaj și de trădare de patrie.

Sursa notează că Bolboceanu a fost reținut după ce la domiciliul lui au avut loc percheziții efectuate de procurorii PCCOCS. În ordonanța de efectuare a pecrheziţiilor se menţionează că urmărirea penală pe numele deputatului a fost pornită în vara anului 2016, în conformitate cu articolul 337 şi 338 al Codului Penal, „Trădare de patrie” şi „Spionaj”. Pedeapsa pentru aceste infracțiuni este de la 12 la 20 de ani de închisoare.

Din actul emis de către procurori rezultă că Bolboceanu ar fi avut o relaţie cu adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei la Chișinău, Alexandr Grudin.

De asemenea, în ordonanţă se mai spune că, la întrevederile între Grudin şi Bolboceanu, cei doi puneau la cale o conspiraţie.

„Luând în consideraţie evenimentele din Ucraina, nu excludem posibilitatea implicării ofiţerilor serviciilor speciale ruse în organizarea şi susţinerea acţiunilor îndreptate spre destabilizarea situaţiei social-politice din ţară”, se arată în documentul procuraturii.

Este de menționat că tot vineri, 17 martie, procurorii PCCOCS a fost reținut și primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, învinuit de neglijență în serviciu. Știrea privind reținerea acestuia s-a răspândit rapid în sursele de informare, în timp ce despre reținerea unui fost deputat, învinuit în infracțiuni mult mai grave, nu s-a știut nimic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...