Actualitate

Noi proteste, anunţate pentru duminică în România: „Până aici! Plecaţi acasă!”

"Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA! Nu vom tolera niciun fel de atingere adusă independenţei justiţiei şi statului de drept! E timpul să plecaţi acasă. Aţi primit voturile oamenilor ca să guvernaţi, nu ca să furaţi şi să daţi legi pentru infractori”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Protestatarii cer demisia guvernului Grindeanu, precum şi a şefului Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Alt motiv de protest îl mai reprezintă şi numirile politice din domeniul sănătăţii, care "trebuie să înceteze”.

De asemenea, organizatorii sunt de părere că " România se îndreaptă cu paşi repezi către faliment”, din cauza deciziei ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG 9/2017, care dă dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul.

În Bucureşti, protestul din Piaţa Victoriei este anunţat cu începere de la ora 18.00.

Proteste asemănătoare au fost anunţate pe Facebook şi în Sibiu, Cluj, Braşov, Galaţi şi Timişoara.

În faţa Prefecturii din Galaţi va avea loc "slujba de înmormântare a Ciumei Roşii, decedată acum două săptămâni”, aşa cum scrie pe pagina de Facebook a evenimentului cu acelaşi slogan.

"Împreună cu Ciuma Roşie au mai decedat din cauza virusului molipsitor, PROTEST PAŞNIC, următorii: hoţia, corupţia, minciuna, oportunismul, nepotismul şi mafia. Cu toţii vor fi înmormântaţi la un loc şi deodată, din lipsă de fonduri. Dumnezeu să îi ierte! Amin”, scriu organizatorii.
Mai mult, pe pagina de Facebook Corupţia ucide a fost postat un document de unde pot fi descărcate afişe care să fie distribuite.
„Vrem să umplem Bucureştiul cu zeci de mii de afişe săptămâna aceasta, astfel încât şi bunicul care are 90 de ani să afle că o să fie protest duminică”, se arată într-o postare.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *