Top zece universități care au dat cei mai mulți miliardari din lume

Harvard Endowment
Foto: AP Photo/Lisa Poole

Cel puțin 70% dintre miliardarii lumii au diploma de licență, iar 22% au absolvit masteratul, potrivit Wealth-X. Chiar dacă diplomele nu sunt obligatorii pentru a avea succes și bani mulți, cu siguranță ajută. Iata topul universităților care au cei mai mulți absolvenți miliardari, potrivit wall-street.ro.

#1. Universitatea Harvard

Universitatea Harvard, cea mai prestigioasa instutiție de învățământ, numără 134 de absolvenți miliardari. Unul dintre cei mai cunoscuți este fostul CEO Microsoft Steve Ballmer. Harvard este cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior din lume și a fost desemnată cea mai bună universitate la nivel mondial. Instituția de învățământ a fost fondată în anul 1636 în statul Massachusetts din SUA.

#2. Universitatea Stanford

Universitatea Stanford numără 67 de absolvenți miliardari. Unitatea de învățământ a fost înființată în anul 1891, fiind situată între San Francisco și San Jose, în inima Silicon Valley. Universitatea Stanford reunește peste 16.000 de studenți.

#3. Universitatea Pennsylvania

Universitatea Pennsylvania se mândrește cu 43 de absolvenți miliardari, iar unul dintre aceștia este investitorul Warren Buffett.

#4. Universitatea Columbia

Un număr de 43 de persoane care au absolvit Universitatea Columbia au ajuns la rangul de miliardari. Universitatea Columbia este cea mai veche instituție de învățământ din New York si a cincea din SUA, fiind înființată în anul 1754.

#5. Institutul de Tehnologie din Massachusetts

Institutul de Tehnologie din Massachusetts se mândrește cu 31 de absolvenți miliardari. Institutul de Tehnologie din Massachusetts este o universitate tehnică, coeducaționala, de studii și cercetari. MIT a fost fondat de William Barton Rogers în anul 1861 și reunește cinci școli tehnice și un colegiu, care conțin 32 de departamente academice.

#6. Universitatea Cornell

Universitatea Cornell se mândrește cu 24 de absolvenți miliardari. Universitatea Cornell este o instituție privată de învățământ, situată în Ithaca, New York. Fondată în anul 1865, Cornell este o universitate de cercetare, fiind în topuri mondiale privind numărul de absolvenți care merg să continue doctoratele în inginerie sau științe naturale în instituții americane.

#7. Universitatea din California de Sud

24 de absolvenți ai Universității din California de Sud sunt miliardari. Universitatea din California de Sud este una dintre cele mai importante instituții private de cercetare din lume. Universitatea este o instituție ancora în Los Angeles, un centru global de arte, tehnologie și afaceri internaționale.

#8. Universitatea Yale

Universitatea Yale a dat până în prezent 23 de absolvenți miliardari. Yale este o universitate de cercetare, cu o gamă largă de programe, departamente, școli, centre, muzee, și multe organizații afiliate. Este, în același timp, una dintre cele mai cunoscute universități de top din lume și este localizată în New Haven, Connecticut.

#9. Universitatea New York

Universitatea New York numără în prezent 22 de absolvenți care au ajuns la rangul de miliardari. Școala de business a Universității din New York, fondată în 1900, este una dintre cele mai vechi din lume. Unul dintre absolvenții miliardari este Forrest Edward Mars, proprietarul Mars (care fabrică produsele din ciocolată Mars, Snickers, Twix, M&Ms, Skittles, Milky Way ), o afacere „dulce” care îi aduce 25 de miliarde de dolari.

#10.Universitatea Chicago

Un număr de 22 de absolvenți ai Universității Chicago sunt miliardari. Universitatea Chicago din statul american Illinois a fost fondată în anul 1892. Anual, cursurile instituției de învățământ sunt absolvite de peste 15.000 de tineri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente